Kako li se samo osjećao? Zamijenjen u 13. sekundi utakmice, a nije riječ o povredi

Estonci i pravila

Kako li se samo osjećao? Zamijenjen u 13. sekundi utakmice, a nije riječ o povredi

E. Škorić

U Estoniji je viđena jedna nesvakidašnja i blago rečeno bizarna situacija.

Naime, nogometaš ekipe Nomme Kalju Lauri Suup (16) morao je da napusti teren samo 13 sekundi nakon što je lopta krenula s centra.

Nije, naravno, imao kada ni da se povrijedi niti da razočara trenera pa da se ovaj odluči na prerano njegovo vađenje iz igre, već razlog leži u činjenici da pravila u Estoniji kažu da svaka ekipa mora početi utakmicu s najmanje dva igrača iz domaćeg pogona.

S obzirom na brojne slučajeve koronavirusa, mnogi igrači ovog tima nisu bili na utakmici, pa je jedan od omladinaca dobio priliku da starta i da se na taj način ispoštuje kvota, ali je odmah zamijenjen.

Na društvenim mrežama postoji rasprava o datoj situaciji i mnogi smatraju da je mladi nogometaš trebao provesti na terenu barem nekoliko minuta, jer bi ovakvi potezi mogli da ostave psihološkog traga na razvoj njegove karijere.

Top Komentari

2323
Zato su tu i gdje su..kanal liga
1 0
pashabih
Nije trebo ni počet, nisu Barcelona pa da vrijedi sramote
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi