Kako su igrali Zmajevi? Višća korak ispred svih

Analiza učinka

Kako su igrali Zmajevi? Višća korak ispred svih

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1 je sinoć savladala Izrael. Izabranici Mehmeda Baždarevića zasluđženo su slavili i ostali su u igri za plasman na Evropsko prvenstvo.

U jednom od najvažnijih susreta kvalifikacija naši momcu su pružili sasvim solidnu partiju, a nisu gubili glavu ni kad je Izrael stigao do prednosti.

Begović je bio na visini zadatka, u odbrani je dosta dobar bio Ognjen Vranješ, a u veznom redu su Haris Medunjanin i Miralem Pjanić odradili lavovski dio posla.

Edin Džeko je postigao pogodak iz jedanaesterca, iako se u njegovoj igri primjetilo da iza sebe ima sezonu za zaborav. Senad Lulić je odigrao jednu od najboljih partija u nacionalnom dresu, a daleko najbolji je sinoć bio Edin Višća. I ne samo radi dva postignuta pogotka, Višća je odigao sjajno po desnoj strani. Bio je stalna prijetnja odbrani Izarela, a selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević, pogodio je pošto je povjerenje dao jednom od rijetkih bh. fudbalera koji je standardan u svom klubu.

1/13 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.