Kako su završavali derbiji kada je sudio Valjić?

Do sada sudio četiri utakmice

Kako su završavali derbiji kada je sudio Valjić?

Predstojeći 108. sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva sudit će Ognjen Valjić iz Banja Luke.

Za najboljeg bh. suca će to biti peti put da dijeli pravdu na utakmicama dva najveća bh. kluba, a u dosadašnja četiri derbija ubilježena su tri remija i jedna pobjeda Željezničara.

Banjalučki sudac je vodio dvomeč vječitih rivala u Kupu BiH 2014. godine. Na Grbavici je rezultat bio 1:1, a u revanšu na Koševu 0:0. Željezničaru je na toj utakmici u sudijskoj nadoknadi opravdano poništen pogodak, koji bi ga odveo u polufinale najmasovnijeg bh. takmičenja. 

Valjić je sudio i derbi na Koševu iz sezone 2014/2015., koji je praktično odlučivao novog prvaka države. Sarajevo i Željezničar su pred gotovo ispunjenim tribinama remizirali odigravši meč bez pogodaka.

Četvrti derbi koji je Valjić sudio konačno je ponudio pobjednika. Bio je to Željezničar, koji je golom Tiaga savladao najljućeg rivala sa minimalnih 1:0. Valjić je u toj utakmici isključio trenera Plavih Edisa Mulalića.

Utakmica Željezničara i Sarajeva igra se u subotu u 20:30 sati, a Valjiću će pomagati pomoćni suci Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Goran Dujak (Odžak), dok će četvrti sudac biti Elvis Mujić (Banovići). Peti i šesti sudac su Haris Kaljanac i Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Delegat utakmice je Haris Gvozden iz Sarajeva, posmatrač suđenja je Marko Bilić iz Zenice dok je za bezbjednost zadužen Adis Hajlovac iz Visokog.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi