Kalezić odbio ponudu iz Indonezije

Bh. stručnjak pažljivo bira

Kalezić odbio ponudu iz Indonezije

Bosanskohercegovački strateg Darije Kalezić (49) nije prihvatio ponudu PSM Makassara.

Kalezić je bez kluba gotovo godinu dana, tačnije od marta 2018. godine kada je napustio Wellington Phoenix, a za njegove usluge prethodnih dana interesovanje je imao PSM Makassar iz Indonezije.

Prenijeli su to i tamošnji mediji, tvrdeći kako je nekadašnji nogometaš Veleža ujedno i najozbiljniji kandidat, međutim cijeli posao je na kraju - propao. Potvrdio nam je to i sam Kalezić. kazavši kako su pregovori prekinuti i da definitivno svoju karijeru neće nastaviti u dalekoj Indoneziji.

Trenersko ime Kalezić je izgradio u Holandiji gdje i danas živi. Tri godine je radio u Graafchapu, trenirao je i Rodu, drugi tim PSV-a, a još se okušao u Saudijskoj Arabiji, Engleskoj, Belgiji i na Novom Zelandu.

Riječi hvale na njegovo znanje u prošlosti su imale brojne ličnosti, od Guusa Hiddinka do Ruud van Nistelrooya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi