Kalinić suspendovan na dvije utakmice

Nakon što je vrijeđao suca

Kalinić suspendovan na dvije utakmice

Hrvatski napadač Nikola Kalinić suspendovan je na dvje utakmice nakon što je vrijeđao suca u prošlom kolu Serije A na meču protiv Empolija.

Njegova Fiorentina je izgubila tu utakmicu na domaćem terenu sa 2:1, a Kalinić je nakon meča dobio crveni karton. Italijanski fudbalski savez odlučio je da ga suspenduje na dva meča jer je vrijeđao suca. Dakle, Kalinić koji je najbolji strijelac Fiorentine, će propustiti utakmice protiv Intera i Palerma.

Osim njega, dvije utakmice kazne zbog istog razloga dobio je i vezni fudbaler Bologne Erick Pulgar. Italijanski savez je odlučio kazniti ekipu Intera sa 10,000 eura zbog neprimjerenog ponašanja navijača, Genou sa 7,000 eura, Milan sa 5,000 jer je od strane njihovih navijača doletjelo nekoliko sitnih predmeta prema navijačima Intera te Palermo sa 5,000 zbog baklji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi