Borac oštećen u Mostaru, Krupa u Bijeljini, Kaljanac na "hlađenju" do kraja prvog dijela sezone

Zasjedao Komitet za sudije i suđenje

Borac oštećen u Mostaru, Krupa u Bijeljini, Kaljanac na "hlađenju" do kraja prvog dijela sezone

S. Mlaćo

Juče je održana sjednica Komiteta za sudije i suđenje na kojoj je analizirano dijelenje pravde na susretima protekla dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Članovi Komiteta za sudije i suđenje nakon višesatnog analiziranja spornih momenata zaključili su da je suđenje u protekla dva kola bilo na solidnom nivou, ali su uočili i nekoliko grešaka.

Odnosi se to između ostalog na susrete Zrinjskog i Borca, te Radnika i Krupe, a u oba meča glavni sudija je bio Haris Kaljanac.

SportSport.ba neslužbeno saznaje da je pomenuti sudija u oba meča napravio nekoliko grešaka na štetu Borca i Krupe. Naime, analizirajući sporne momente sa ovih mečeva utvđeno je da je pomenuti sudija propustio dosuditi penal za Borac nakon jednog duela Jove Lukića i Tomislava Barbarića, te da je u Bijeljini propustio pokazati dva crvena kartona domaćim igračima.

Zbog ovih grešaka Kaljanac će biti na "hlađenju" do početka drugog dijela sezone. U preostala tri kola prvog dijela Premijer lige nije delegiran.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Luka, Milos il Haris, nebitno je, samo suspenduj kad grijese.
7 0
hzsg
A šta je sa sudijom Franom Jelicem, koji je u 30 sec dodjelio Tataru dva žute kartona, od kojih najmanje jedan nije postojao. Time direktno uticao na rezultat. Uzaasno, a F.K. SARAJEVO ne komentariše sudije kako dolikuje gospodskom klubu.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti