Kallen zadovoljan Poljskom i Ukrajinom

Kallen zadovoljan Poljskom i Ukrajinom

Edmir Škorić

Poljska i Ukrajina, domaćini nadolazećeg Evropskog prvenstva u nogometu, imaju bolje stadione od onih iz Austrije i Švicarske.

Zaključeno je to od strane UEFA-ine delegacije koja je obišla gradove domaćine u Poljskoj i Ukrajini.

"U Austriji i Švicarskoj nisu imali stadione koji bi se mogli uporediti s onima koji su bili u Donjecku ili Gdanjsku", kazao je UEFA-in glasnogovornik Martin Kallen.

Kallen je kazao kako će stadion u Varšavi biti završen sljedećeg mjeseca, dok su stadioni u Gdansku, Wroclavu i Poznanu (Poljska) te Kijevu, Kharkovu, Lvovu i Donjecku (Ukrajina) već spremni.

U Poljskoj su izgrađebni autoputevi, dok su u Ukrajini obnovljene zračne luke. Kallen nije imao kritika, te je zadovoljan viđenim u državama koje će narednog ljeta ugostiti Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.