Kallstrom: Pobijediti Englesku ili ispasti

Šveđani više nemaju šta izgubiti

Kallstrom: Pobijediti Englesku ili ispasti

E. Škorić

Švedski reprezentativac Kim Kallstrom smatra da je susret s Engleskom posljednji voz za njegovu zemlju u borbi za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Šveđani su u ponedjeljak navečer na stadionu u Kijevu s 2:1 izgubili od domaće selekcije Ukrajine i tako ostali na malom procentu mogućnosti da izbore plasman u četvrtfinale.

 

Istina, pred Šveđanima su još dvije utakmice, no najteže. Igraju sada s Engleskom, a onda na kraju s Francuskom. Sljedeća utakmica je, smatra Kallstrom, odlučujuća za njegovu zemlju.

 

"Utakmica s Engleskom je uistinu naša jedina šansa za prolaz", kazao je Lyonov veznjak novinarima, dodavši:

 

"Nemamo više šta izgubiti. Naš džoker je izgubljen. Moramo pobijediti ako želimo proći dalje. Nadam se da ćemo biti učinkovitiji u napadu u naredne dvije utakmice. Ako popravimo realizaciju, možda i ispadne sve dobro na kraju".

 

Najbolji rezultat Šveđani su ostvarili na Euru 1992. godine, kada su došli do polufinala, ali su izgubili s 3:2 od Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.