Kalou zatresao mrežu Eviana, zatim vlastitu i promašio penal

Poraz Lillea

Kalou zatresao mrežu Eviana, zatim vlastitu i promašio penal

Edmir Škorić
Teme:

Lille je propustio priliku da kod kuće, eventualnom pobjedom nad Evianom, dođe na čevrtu poziciju.

Lille je kod kuće tražio 13. prvenstvenu pobjedu i to protiv Eivana, koji u gostima ima osam poraza. Ipak, Evian je ovaj put proigrao u gostima i preokretom stigao do tri boda. Kalou je u sedmoj doveo Lille u vodstvo i činilo se da će domaći doći do lagane pobjede.

 

Khalifa je u 30. minuti izjednačio na 1:1. U nastavku Kalou postaje tragičar Lillea. Prvo je u 67. minuti postigao autogol, a ubrzo je i promašio udarac sa bijele tačke, pa se dobiva dojam da je bivši napadač Chelseaja 'igrao za kladionice'.

 

Ubjedljiv je bio Lorient kući protiv Bresta, koji nije došao do željenih bodova u borbi za opstanak. Quercia, Jouffre, Lautoa i Sunu su tresli po jednom mrežu nemoćnih gostiju, koji nakon ovog kola imaju 16 poraza i jednak broj bodova kao i odigranih utakmica (29).

 

Charbonnier je u sedmoj minuti poentirao za radost Montpellierovih navijača u srazu sa Troyesom, ali je Jean u 51. minuti postigao izjednačujući pogodak i na kraju donio bod pomalo otpisanom sastavu, koji sada ima 24 boda, ali i dalje je 19-plasirani u Ligi 1.

 

Sochaux je pobjedom nad Valenciennesom mogao da uđe u miran nastavak prvenstva, no domaći neće biti razočrani i sa jednim bodom protiv neugodnog Valencinnesa, makar i pored činjenice da su gosti na 1:1 poravnali u posljednjih deset minuta, kada je Nguette pogodio. Prethodno je Boudebouz u osmoj minuti doveo Sochaux u vodstvo.

 

Fofana je golom iz 32. minute omogućio Reimsu pobjedu protiv Rennesa. 

 

Ligue 1, 29. kolo:

Lille - Evian 1:2 (Kalou 7/ Khalifa 30, Kalou 67 - ag)

Lorient - Brest 4:0 (Quercia 3, Jouffre 8, Lautoa 39, Sunu 81)

Montpellier - Troyes 1:1 (Charbonnier 7/ Jean 51)

Reims - Rennes 1:0 (Fofana 32)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sochaux - Valenciennes 1:1 (Boudebouz 8/ Nguette 82)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.