Kamber potpisao za Zalaegerszegi
Kamber se obavezao na četverogodišnju vjernost

Remont, OFK Beograd, Željo, Diosgyori...

Kamber potpisao za Zalaegerszegi

Bivši prvotimac sarajevskog Željezničara koji je u zadnjih godinu dana igrao za Diosgyori promijenio je sredinu i u naredne četiri godine nosiće dres mađarskog prvoligaša Zalaegersegija.

Kamber je još prije mjesec dana, na utakmici između fudbalske A reprezentacije BiH i selekcije Novinara (nastupao za „sedmu silu“) najavio odlazak iz Diosgyorija. I tada je nepominjao da je Zalaegersegi jedan od opcija, a druga je bila Haladaš. Obzirom da je ovaj drugi tim izborio nastup u Evropskoj ligi, Kamberove simpatije tada su bile na strani Haladaša, no priznao je kako Zalaegersegi nudi bolje uslove.

Na kraju se odlučio za četvrtoplasiranu ekipu iz prošle sezone.

„Ovog ljeta u klub je stiglo nekoliko pojačanja i u predstojećoj sezoni biće nam cilj napad na vrh tabele, odnosno na mjesta koja vode u Evropu. Vjerujem da možemo ispuniti zahtjeve klupske uprave“, izjavio je Kamber.

Prije dolaska u Željezničar, Kamber je igrao za Remont iz Čačka, te OFK Beograd. U dresu premiejrligaša sa Grbavice bio je jedan od boljih u sezoni 2006/07, a u 41 nastupu postigao je tri gola. Za Diosgyori je odigrao 39 utakmica i pet puta se upisao u listu strijelaca. Za selekciju Novinara je odigrao drugo poluvrijeme protiv našeg A tima (Ćirini zmajevi slavili pobjedu 2:1) i bio je jedan od boljih pojedinaca u drugih 45 minuta utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.