Svijet plače od smijeha zbog znatiželjnog kamermana i navijača s kiltom - Desila se bruka
Nevjerovatne scene u Minhenu (Foto: EPA)

Nestvarna scena

Svijet plače od smijeha zbog znatiželjnog kamermana i navijača s kiltom - Desila se bruka

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Škotske večeras izlazi na teren u Minhenu kao prvi rival selekciji Njemačke na Evropskom prvenstvu. Navijači ove selekcije okupirali su ovaj njemački grad i veoma se dobro zabavljaju.

Škotski navijači poznati su kao zaista izuzetna armija. Kada god je ova selekcija na velikom takmičenju na ulicama vlada uvijek istinsko ludilo.

Tako je i u Njemačkoj ovog ljeta. Reprezentacija Škotske imat će veliku podršku, a Minhen su, može se slobodno reći, potpuno okupirali.

Naravno, uvijek se nađu i luđi od najluđih. To je na svojoj koži osjetio njemački novinar, bolje rečeno kamerman, kada su pokušali uzeti izjavu od škotskih navijača.

Vesela ekipa iz pivo je počela s navijanjem ispred kamera. Kod većine su naravno bili kiltovi, a ubrzo se pojavio i jedan navijač koji je bio u kiltu, ali i u dresu njemačke reprezentacije.

Kamermanu i novinaru je to bilo interesantno. Zatim jedan od škotskih fanova podiže kilt i sijevnulo je ono što ne bi trebalo pred kamerama.

Oglasi

Kiseo osmijeh novinara bio je jasno vidljiv. Samo je saopštio 'Moj Bože' i zatim je završio prijenos s ulica.

[twitter]https://twitter.com/SPFLNewsNow/status/1801533265397813593[/twitter]

Škotski veseljaci su nastavili sa slavljem. Mirni su, ne prave probleme, ali uvijek nađu neku način da naprave neku 'nezgodu' za druge.

Scene s ulica Minhena nekoliko sati pred utakmicu su nerealne. The Tartan Army čini čuda i Škotska će imati ogromnu podršku na večerašnjoj utakmici s domaćinom.

Oglasi

Selekciji Škotske je ovo drugo uzastopno Evropsko prvenstvo na koje su ostvarili plasman. Na proteklom su ispali u grupi osvojivši samo jedan bod u konkurenciji Hrvatske, Češke i Engleske. Bod su uzeli vječnim rivalima Englezima.

Ove godine imaju mnogo veće šanse za prolaz dalje. Nalaze se u grupi A koja je itekako prolazna. Tu su pored Njemačke još Mađarska i Švicarska.

Nakon večerašnjeg duela s domaćinom Škotska 19. juna u Kolnu igra sa Švicarskom, a 23. juna je na rasporedu duel s Mađarskom u Stuttgartu.

Jedinstvena je to prilika da ova selekcija ostvari dobar plasman. Imaju poprilično dobra imena u svom sastavu i ovi navijači definitivno zaslužuju ostati duže u Njemačkoj.

Njemačka je apsolutni favorit u večerašnjem meču, no iznenađenja su u uvodnim utakmicama na velikim takmičenja bila veoma česta i Škotska sigurno vreba svoju šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi