Kamerun minimalcem protiv Moldavije najavio Mundijal

Moldavija za historiju

Kamerun minimalcem protiv Moldavije najavio Mundijal

Fudbalska reprezentacija Kameruna u svojoj je posljednjoj pripremnoj utakmici u Yaoundeu savladala je selekciju Moldavije rezultatom 1:0 (1:0). 

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Edgar Salli u 30. minuti susreta. Moldavija je ovim susretom postala prva evropska reprenetacija koja je odigrala utakmicu u Kamerunu.

Kamerun je nastupio i sastavu: Feudjou (Ndjock, 46) - Chedjou, N'Koulou (Nounkeu, 46), Bedimo (Assou-Ekotto, 46), Nyom - Song, N'Guemo, Enoh - Webo (Aboubakar, 46), Salli (Matip, 71), Moukandjo (Olinga, 46).

Kamerunci se na Svjetskom prvenstvu nalaze u grupi sa domaćinom Brazilom, te reprezentacijama Hrvatske i Meksika.

 
Cameroon 1-0 Moldova (Goal Edgar Salli) by footygoals-net

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.