Kamerunci spašavali živu glavu
Razočarani reprezentativci Kameruna

Nakon remija na domaćem terenu

Kamerunci spašavali živu glavu

M. Maksimović

Reprezentativce Kameruna morala je spašavati policija od bijesnih navijača nakon utakmice protiv Senegala (1:1) u kvalifikacijama za afrički Kup nacija.

Razočarani navijači razbijali su automobile ispred stadiona, te palili dresove kamerunske vrste. Zatim su se pokušali probiti unutar stadiona, no policija je vodenim topovima i upotrebom sile smirila situaciju. U neredima je privedeno desetak najžešćih navijača, a 16 je osoba povrijeđeno.

Najveće kritike dobio je Samuel Eto'o koji je u 87. minuti promašio jedanaesterca za pobjedu. Međutim, napadač Intera nije se previše nervirao.

''Kada zabijam golove, onda sam nacionalni junak, a danas su me svi vrijeđali. Žao mi je što sam promašio penal'' , poručio je kamerunski napadač.

Odigravši 1:1 Kamerun se udaljio od plasmana na kontinentalno prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji. Trenutačno se nalazi na trećem mjestu grupe E s pet bodova. DR Kongo ima dva boda više, a vodeći Senegal pet bodova više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.