Kanada startala pobjedom
Pespoštedna borba na startu turnira

CONCACAF Gold Cup

Kanada startala pobjedom

U SAD je počelo prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike poznato kao Gold Cup, na kojem učestvuje 12 reprezentacija podijeljenih u tri grupe sa po četiri tima. Iz svake grupe u četvrfinale idu dvije najbolje, plus dvije najbolje treće. Grupa je odigrala svoje uvodne mečeve, a ostali kreću danas.

El Salvador je turnir otvorio pobjedom nad favoriziranom Kostarikom. Osael Romero je doveo Salvador u vodstvo u 19. minuti meča, i rezultat se nije mjenjao sve do 63. minute kada Warren Granados poravnava na 1:1. Ipak, pet minuta prije kraja meča Romero svojim drugim golom donosi pobjedu El Salvadoru. Ova pobjeda bi mogla biti ključna, s obzirom da dalje idu i dvije najbolje trećeplasirane ekipe, tako da na kraju samo jedna pobjeda može značiti četvrtfinale.

U drugoj utakmici grupe A Kanada je savladala Jamajku sa minimalnih 1:0. Jedini gol dijelo je Ali Gerbe iz 74. minute meča. Jamajka je bila blagi favorit jer u svojim redovima ima nekoliko vrlo dobrih igrača koji nastupaju u Engleskoj kao što su Ricardo Fuller i Ricardo Gardner.

Rezultati:

El Salvador – Kostarika 2:1
Kanada – Jamajka 1:0


U grupi B se nalaze SAD, Honduras, Haiti i Grenada, dok su u grupi C smješteni Meksiko, Panama, Nikaragva i Guadalupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.