Kanađanin Hirschfeld novi golman Cottbusa

Kanađanin Hirschfeld novi golman Cottbusa

Edmir Škorić

Unatoč ispadanju iz Bundeslige, Energie Cottbus nema se namjeru predati, pa je njemački drugoligaš, u kojem nastupa i bh. internacionalac Branimir Bajić, angažovao novo pojačanje. Radi se o kanadskom reprezentativnom golmanu Larsu Hirschfeldu.

30-godišnjak sa bogatom karijerom novi je golman Energie Cottbusa, klub koji je prošlu sezonu nastupao u Bundesligi, no nakon doigravanja za opstanak Nurnberg ih je nadjačao i tako ih vratio u 2. Bundesligu.

Lars Hirschfeld je u Cottbus stigao iz rumunskog CFR Cluja gdje je osvojio naslov prvaka i nacionalni Kup Rumunije. Osim toga, sa norveškim Rosenborgom igrao je utakmice Lige Prvaka, a ranije je nastupao u londonskom Tottenhamu, karijeru je počeo u kanadskom Edmonton Drillersu, gdje je i rođen. Za Energie Cottbus nastupio je dvije sezone (1998.-2000.).

"Drago nam je što je Lars Hirschfeld odlučio pristupiti Energiju. Činjenica je da je on otkazao sve međunarodne angažmane da bih došao ovamo i uspostavio se kao "jedinica" Cottbusa", riječi su sportskog direktora Steffena Heidricha.

Do transfera je došlo nakon što je prvi golman Energija Gerhard Tremmel izjavio da želi napustiti klub. "Tremmel nas je obavijestio, no on će svakako imati prednost da objavi klauzulu u svom ugovoru", objasnio je Heidrich.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.