KANAL1 počeo sa emitovanjem

KANAL1 počeo sa emitovanjem

M. Skaka

Novi domaći kablovski TV program pod nazivom «KANAL1» čije priloge u saradnji sa našom sportskom redakcijom gledaoci već duže vrijeme mogu gledati na portalu SportSport.ba počeo je i sa eksperimentalnim emitovanjem.

KANAL1 trenutno mogu pratiti pretplatnici HS kablovske mreže u Sarajevu (analogni i digitalni paket), te korisnici usluge «MojaTV» BH Telecoma.

U toku ove, eksperimentalne, faze gledaoci mogu uživati u ekskluzivnom muzičkom sadržaju kreiranom u saradnji sa svjetskim izdavačkim kućama, dok će postepeno biti unaprijeđivan planiranim programima vlastite i strane produkcije.

Ljubitelje sporta sasvim sigurno najviše interesuje angažman ponajboljeg sportskog komentatora sa ovih prostora, Marjana Mijajlovića koji će biti jedno od zaštitnih lica ove TV kuće.

"KANAL1 je po svom programskom opredjeljenju novost u BiH. Neopterećen vijestima i dnevnopolitičkim informativnim programom, KANAL1 će se obraćati publici koja želi opuštanje i zabavu uz kvalitetne i inovativne sadržaje, te promovisasti nove ideje i moderne poglede na svijet.", govori Mijajlović.

"Od kada smo prvi put u medijima spomenuli ovaj projekat, mnogi moji prijatelji shvatili su da se radi o novoj sportskoj televiziji. Međutim, KANAL1 i svi mi koji gradimo ovu kuću smo mnogo više od toga. Uz spotske, gledaoci mogu očekivati i niz muzičkih i zabavnih sadržaja, zanimljive trendovske serije, umjetničke i art filmove, dokumentarne programe i još mnogo toga.", dodao je on. "Ni moja uloga u kreiranju programa nija samo ona standardna, komentatorska. Već smo počeli raditi na sportskim reportažama, intervjuima, te novim projektima za koje se iskreno nadam da će pobuditi pažnju bosanskohercegovačke publike."

KANAL1 će se fokusirati na modernu publiku od 14 do 45 godina starosti, koja želi da se zabavi uz trendovsku muziku, filmove, serije, dokumentarce sa posebnim fokusom na sport i kulturna dešavanja.

Tim čine mladi ljudi koji su u KANAL1 udahnuli savremeni stil, te znanja iz oblasti audio-video produkcije, interneta, grafičkog dizajna, muzike, sporta, medija i marketinga. U svrhu razvoja vlastite produkcije KANAL1 ima ozbiljne planove za širenje kapaciteta i zapošljavanje novih talenata.

Cilj projekta je što prije pokriti čitavu Bosnu i Hercegovinu, te se uskoro očekuje i širenje emitovanja na ostale kablovske i IPTV mreže širom zemlje, kažu iz ove tv-kuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.