Kanarinci udaljili Pijetlove od Lige prvaka

Norwich savladao Tottenham

Kanarinci udaljili Pijetlove od Lige prvaka

Midhat Šljivak

Fudbaleri Norwicha savladali su u 27. kolu engleske Premier lige ekipu Tottenhama s 1:0.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je jako loš fudbal. Nijedan tim nije prikazao apsolutno ništa, pa bi prvih 45 minuta ove utakmice ljubitelji fudbala trebali što prije zaboraviti.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Norwich je stigao do pogotka. Robert Snodgrass je pobjegao odbrani Pijetlova, te je matirao Huga Llorisa za prednost od 1:0.

Pokušavao je Tottenham doći do izjednačenja, ali su napadači tima s White Heart Lanea bili veoma indisponirani, pa udaraca u okvir gola nije bilo. 

Zato su Kanarinci na drugoj strani imali dvije velike šanse u finišu. Prvo je Snodgrass pogodio prečku iz slobodnog udarca, da bi potom udarac Redmonda odbranio Lloris.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja je ostalo 1:0, čime je Norwich došao do važnih bodova u borbi za opstanak..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.