Kanatlarovski: Nada umire zadnja, ali je nade sve manje

Trener Veleža pred Rudar

Kanatlarovski: Nada umire zadnja, ali je nade sve manje

Velež će u okviru 15. kola BHT Premijer lige BiH ugostiti u Vrapčićima Rudar Prijedor.

Rođeni su u  teškoj situaciju i trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu. Unatoč tome, optimizam ne napušta trenera Kanatlarovskog koji ističe da se njegovi igrači neće predati dok postoji i najmanja šansa za opstanak.

"Prvenstvo se približava kraju i ostaju nam još četiri utakmice. Svaka je toliko važna da razmišljamo samo iz utakmice u utakmicu i na redu je sada nešto lakši protivnik. Dolazi nam Rudar i kako kaže naš narod, nada zadnja umire, iako je nade sve manje. Nadam se da bi ovo mogla biti neka prekretnica, zbog navijača i samih igrača, da ovu utakmicu dobijemo i da podignemo atmosferu u i oko kluba", kazao je Kanatlarovski na konferenciji za medije.

Kanatlarovski je od dolaska u Velež osvojio tri boda u šest prvenstvenih utakmica. Unatoč tome, po njegovim riječima napravljen je određeni pomak. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Fali nam završnica, nedostaje nam prilika i teško dolazimo u šanse za postizanje gola. Radimo na tome da se to poboljša i na treninzima to solidno funkcionira, međutim kad dođe utakmica taj strah koji se uvukao u ekipu već duže vrijeme obično zapne. Nadam se da će na tom planu biti bolje, jer nemoguće se nadati pobjedi ako ne postigneš gol", dodao je. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.