Do juče igrao s bh. reprezentativcem: PSG predstavio novo pojačanje

Stigao Kang-in Lee

Do juče igrao s bh. reprezentativcem: PSG predstavio novo pojačanje · Zvanično

Eldar Ganibegović

PSG nastavlja da se pojačava pred novu sezonu. Najnovija akvizicija dolazi iz Španije i dojučerašnji je saigrač jednog bh. reprezentativca.

Prvak Francuske, ekipa PSG-a, predstavio je novo pojačanje. U pitanju je južnokorejski fudbaler Kang-in Lee.

Ovaj fudbaler stigao je iz španske Mallorce za 22 miliona eura i potpisao je ugovor na pet godina, do ljeta 2028. godine.

Radi se o igraču koji je po vokaciji ofanzivni vezni, no može po potrebi odigrati i na lijevom i na desnom krilu.

Minule sezone je u španskoj Primeri nastupio na 36 utakmica, te postigao šest golova uz sedam asistencija, a u drugoj polusezoni svlačionicu je dijelio i s bh. reprezentativcem, Dennisom Hadžikadunićem.

Oglasi

Osim za Mallorcu, u karijeri je još igrao za Valenciju u koju je stigao davne 2011. godine još kao tinejdžer iz južnokorejskog Incheona. 

Reprezentativac Južne Koreje do sada je bio 14 puta i još uvijek nije postigao gol, a 24 puta je igrao za mlađe selekcije i postigao deset pogodaka.

Ovo nije prvo pojačanje PSG-a, ovog ljeta, daleko od toga. Besplatno su u klub stigli Škriniar i Asensio, a 60 miliona eura otišlo je u Portugal za još jedno pojačanje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, Hugo Ekitike koji je bio na posudbi iz Reimsa plaćen je ovom klubu nešto manje od 30 miliona eura, te je s PSG-om potpisao ugovor do 2027. godine.

Predstavljen je i novi trener na Parku prinčeva. U pitanju je Luis Enrique i vidjet ćemo kako će on posložiti ekipu pred izazove koji ih očekuju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi