Kantonalni derbi okončan podjelom bodova

Bez pobjednika u Gradačcu

Kantonalni derbi okončan podjelom bodova

Edmir Škorić, foto: M. Šakić

Zvijezda i Sloboda odigrali su neriješeno, 2:2, u susretu punom preokreta, koji je mogao zadovoljiti publiku na tribinama.

U Gradačcu je danas po idelanim uvjetima odigran kantonalni derbi između Zvijezde i Slobode iz Tuzle. Atmosfera na Banja Ildiži kakva se ne pamti, a za to su se pobrinuli domaći navijači te skupina gostujućih, njih oko 300-ak, koji su do samog kraja bodrili Slobodu i na kraju zasluženo sa svojim igračima slavili jedan bod.

Prvo poluvrijeme je proteklo bez golova, ali i bez pravih prilika. U trećoj minuti Mujić je loše šutirao iz kosa s desne strane, što je bio prvi napad gostiju prema golu Karića. Dobru priliku propušta bivši napadač Zvijezde, Damir Smajlović. Tarik Okanović ga je uposlio s desne strane, a Smajlović glavom traljavo šutirao pored gola. Potom slijede dva pokušaja Srđana Savića, no njegovi udarci sa distance odlaze visoko iznad gola Denisa Mujkića.

Bilo je to sve u prvih 45 minuta, ali su zato i jedni i drugi igrači u nastavku nadoknadili sve ono što nisu napravili u prvom dijelu. Na samom startu drugog dijela domaći trener Zoran Ćurguz u igru ubacuje Zlatka Đorića, a iz igre je izašao Rajko Stanković. Pravi šok domaći su navijači doživjeli u 48. minuti. Bekić je pobjegao odbrani Zvijezde na lijevoj strani, dobro centrirao a Senad Mujić glavom matirao Elvisa Karića sa nekih pet-šest metara za veliko slavlje gostiju.

Domaći strateg odmah je, naravno, reagirao, pa je u igru ubacio Omeragića i Huseinbašića, da bi teren napustili Kovačević i Husić. Zvijezda je u nastavku dominirala, imala više od igre, te se radnja konstatno događala pred golom gostujućeg golmana Denisa Mujkića. Poravnanje je stiglo u 62. minuti. Dobra akcija Zvijezdinih nogometaša, na kraju se lotpa odbila do Srđana Savića koji prizemnim udarcem sa nekih 19 metara loptu šalje u donji desni ugao gola Denisa Mujkića.

Na krilima navijača Zvijezda je samo tri minute kasnije došla do potpunog preokreta. Armin Delić je dobio loptu na lijevoj strani gostujućeg šesnaesterca, napravio par koraka a onda silovito šutirao i loptu smjestio pod samu prečku gostujućeg gola. Desetak minuta prije kraja Vedad Omeragić je imao priliku završiti čitavu priču i svom timu osigurati tri boda. Izašao je miljenik domaće publike sam pred Mujkića, pokušao potkopavanjem lopte matirati čuvara mreže Tuzlaka, no Mujkić je sjajno odbranio i izbacio u korner. Pet minuta kasnije Savić sa nekih dvadesetak metara šutira pored gola.

Tuzlaci su marljivo čekali svoju priliku i dočekali je. Ponovo je junak Slobode bio Samir Jogundžić, koji je presudio i Sarajevu u onoj ponovljenoj utakmici 16. kola. Glavaš je svog štopera premjestio u napad, a ovaj u samom finišu utakmice snažnim udarcem sa petnaestak metara lotpu smjestio u gornje lijeve rašlje Karićevog gola.

Zvijezda - Sloboda 2:2

Strijelci: 0:1 - Mujić (48), 1:1 - Savić 62, 2:2 - Delić (65), 2:2 - Jogundžić (89). Gledalaca: 4000. Žuti kartoni: Vasilić (Zvijezda) Krasić, Smajlović, Crnogorac (Sloboda). Sudija: Goran Paradžak.

ZVIJEZDA: Karić, Nezić, Vasilić, Jusić, Gazibegović, Savić, Delić, Husić /od 60. Omeragić/, Hamzić, Kovačević /od 52. Huseinbašić/, Stanković /od 46. Đorić/. Trener: Zoran Ćurguz.
SLOBODA: Mujkić, Krasić, Crnogorac, Jogunčić, Milošević, Gavarić, Zoletić, Okanović /od 62. Slomić/, Bekić /od 90. Efendić/, Mujić, Smajlović /od 75. Sadiković/. Trener: Vlatko Glavaš.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.