Kantonalni derbi pripao Slobodi

Zvijezda namučila Tuzlake, ali izgubila

Kantonalni derbi pripao Slobodi

Edmir Škorić

Kantonalni derbi između Slobode i Zvijezde, odigran na stadionu Tušanj pred malim brojem gledalaca, okončan je trijumfom Tuzlaka.

Sloboda je od prve minute odlučno krenula ka golu gostujućeg golmana Irfana Fejzića, pa se ofanzivna igra isplatila već u 10. minuti. Bekić je izveo korner, Fejzić loše procijenio let lopte, a Zoletiću na drugoj strani nije bilo teško glavom poslati loptu u praznu mrežu.

Sve zanimljivo u prvih 45 minuta dogodilo se u 20 minuta. Zvijezdin jedini pravi pokušaj bio je onaj iz 18. minute kada je Senad Husić oštro pucao iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, ali je Denis Mujkić uz dosta napora uspio ukrotiti njegov udarac.

Dvije minute kasnije, Staniša Nikolić vrhom kopačke ukopava loptu, lobuje nesigurnog Fejzića, ali lopta završava na stativi gola gostiju iz Gradačca.

Sloboda je imala dobru priliku u 64. minuti, kada je Gavarić uposlio Bekića, ovaj prošao po lijevoj strani i pucao iskosa sa 14 metara, ali malo pored gola Fejzića. A onda je gost preuzeo kontrolu i stigao do očekivanog izjednačenja.

U 66. minuti Tosunović proigrava kapitena Hamzića koji izlazi sam pred Mujkića, jedan Slobodin igrač ga ruši, ali sudija ne svira jedanaesterac. Potom Ristić ne korsiti jednu dobru priliku, a onda iskusni napadač pogađa za 1:1.

Rezervista Samir Nuhanović centrira sa desne strane, Dragan Ristić ostaje sam na drugoj stativi i pogađa mrežu Mujkića za radost brojnih navijača iz Gradačca. Imali su gosti  veliku priliku da pobijede. Hamzić je u 79. minuti proigrao Nuhanovića, ovaj pokušao atraktivno pogoditi i pogodio prečku, iako je imao prazan gol pred sobom.

Kazna je stigla četiri minute kasnije. Bekić je ponovo izveo korner, a Senad Mujić glavom loptu smjestio u donji lijevi ugao nemoćnog golmana Fejzića.

Promjena na tabeli nema, Sloboda je prekinula niz od tri uzastopna poraza, a gosti su poraženi nakon pet utakmica u kojima su tri puta slavili i dva puta remizirali. Tuzlaci su sezonu završili sa 46 bodova, a Zvijezda sa 42.

Sloboda - Zvijezda 2:1 (Zoletić 10, Mujić 83/ Ristić 71)

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.