Kapa do poda: Redsi su pokazali da su majstori za transfere
U proteklih nekoliko godina Liverpool je napravio nekoliko zanimljivih transfera, ali od samo tri transfera zaradili su pravo bogatstvo

Zaradili ogroman novac

Kapa do poda: Redsi su pokazali da su majstori za transfere

E. Čaušević, foto: EPA

Liverpool je odlučio popustiti što se tiče transfer saga oko Philippea Coutinha i na kraju pustiti brazilskog fudbalera da svoju karijeru nastavi u dresu Barcelone.

Barcelona je ljetos pokušala na sve načine da dovede Coutinha u svoje redove, ali Redsi su uspjeli nekako da ga zadrže. Međutim, Brazilac je imao veliku želju da zaigra u dresu katalonskog kluba i protiv toga čelnici Liverpoola jednostavno nisu mogli da se bore.

Coutinho je otputovao u Barcelonu sinoć, a sutra bi trebao biti zvanično predstavljen. No, i na Anfieldu mogu zadovoljno trljati ruke jer će od ovog transfera na kraju zaraditi 160 miliona eura. I u ovom slučaju u Liverpoolu su pokazali da su majstori što se tiče transfera.

Naime, prije tri godine Redsi su također poslovali s Barcelonom kada su im prodali Suareza za skoro 82 miliona eura, a prethodno je Urugvajac u klub stigao za 26,5 miliona eura i na njemu su zaradili čak 55 miliona eura.

Nakon njega došao je transfer Raheema Sterlinga u Manchester City za 62,5 miliona eura i na njemu su zaradili nevjerovatnih 61,8 miliona eura jer su ga prethodno doveli iz QPR-a za "siću", 700.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj put red je došao na Coutinha koji je u Redse stigao prije pet godina iz Intera za 13 miliona eura. Redsi će kada se sve završi zaraditi čak 147 miliona eura, odnosno, u totalu od ova tri transfera inkasirat će skoro 305 miliona eura!

Ipak, navijači s Anfielda vjeruju da je sada vrijeme da čelni ljudi kluba počnu trošiti novac, odnosno dovesti nekoliko kvalitetnih pojačanja kako bi se uključili u borbu za titulu prvaka Engleske koju u ovom klubu sanjaju već dugo.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi