Kapa dole majstore Guardiola
Najuspješnija momčad svijeta svih vremena

FIFA Club World Cup

Kapa dole majstore Guardiola

Barcelona je pobjedom nad Estudiantesom osvojila naslov klupskog prvaka svijeta. Izabranici Pepea Guardiole su danas u finalu odigranom na stadionu u Abu Dhabiju slavili protiv argentinskog kluba sa 2:1 nakon produžetaka.

Barcelona je bila bolji tim tokom svih devedeset minuta igre, ali je do pobjede došla vrlo teško. Barcelona je u prvom dijelu potpuno dominirala terenom, ali nakon promašenih nekoliko prilika u 37. minuti je Mauro Boselli kaznio katalonsku momčad i doveo pobjednika Copa Libertadoresa u vodstvo.

Barcelona je i u nastavku nastavila sa dominacijom na terenu. Katalonci su imali oko 70 posto posjed lopte, pravila priliku za prilikom pred golom Estudiantesa, ali nije bilo promjene rezultata sve do minutu prije kraja utakmice.

Minutu prije kraja utakmice, kada su se igrači argentinskog kluba spremali da utrče u teren i započnu sa velikim slavljem mladi Pedro Rodriguez je donio poravnanje Barci i produžetak.

U produžetku ponovo ista slika na terenu. Barca gradi igru, pravi prilike pred golom, ali golman Estudiantesa je nesavladiv. Zlatan Ibrahimović je propustio nekoliko izglednih prilika za gol. U 110. minuti utakmice Lionel Messi je donio veliku pobjedu Barceloni.

Junak utakmice, ali i cijelog FIFA Club World Cupa bio je mladi napadač Pedro Rodriguez. Momak je ušao u historiju kao igrač koji je u jednoj godini postigao golove u šest različitih takmičenja, dok je Barcelona sa šest naslova potvrdila epitet jedne od najboljih momčadi svijeta svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.