Kapetan: Žal sa Željom ostaje, ali ne zamjerim nikom ništa

Vezista Viteza u razgovoru za SportSport.ba

Kapetan: Žal sa Željom ostaje, ali ne zamjerim nikom ništa

S. Mlaćo

Jajčanin Armin Kapetan bio je junak pobjede Viteza u gostima nad Metallegheom (1:0) kojom su Vitežani došli do pete pobjede u sezoni. Iskusni vezista mrežu Fejzića pogodio je u 29.minuti, a bio mu je to treći pogodak ove sezone.

"Sigurno da je utakmica bila važna za obje ekipe, s tim da je Metalleghe bio pod malo većim pritiskom od nas. Igrali su na "domaćem" terenu, a mi smo došli malo rasterećeniji.Takva situacija je dosta uticala na njihove igrače, koji su bili dosta nervozni od samog početka utakmice.Mi smo znali da treba izdržati eventualni početni pritisak i da ćemo imati svoje šanse kako utakmica bude otmicala. Imali smo par dobrih kontri i polukontri, te na kraju iz jedne polukontre i dali pogodak. Mislim da smo zasluženo dobili, kazao je na početku razgovora za SportSport.ba Armin Kapetan.

Vitez je u prvom dijelu sezone savladao Željezničar na Grbavici sa (2:0), a već u narednom kolu ova dva tima će ponovo odmjeriti snage.

"Očekuje nas jako teška utakmica, jer nam dolazi kvalitetna ekipa. Istina,koja nema rezultate onakve kakve bi trebali imati uz igru kakvu pokazuju. Međutim, Željo je Željo, i sigurno da će oni doći da pobijede u Vitezu, ali i mi smo u dosta dobroj formi  te sigurno da očekujemo pozitivan rezultat. Ukoliko mi budemo na nivou kao u prethodnim utakmicama te ponovimo zalaganje, jako visok nivo trke i odgovornosti mislim da da možemo očekivati povoljan rezultat", ističe vezista Viteza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo je da ovaj fudbaler bio član juniorske selekcije Plavih sa Grbavice, ali pravu priliku u seniorskom timu nikada nije dobio. Pitali smo da li žali zbog toga te u kome vidi najvećeg krivca za to?

"Ma ne, to je prošlost i sve što je bilo trebalo je tako da bude. Takav je splet okolnosti bio, tako da ne zamjerim nikom ništa. Svakako, Željo je veliki klub i ostaje žal što nisam zaigrao u seniorima, ali šta je tu je. Sudbina je drugačije htjela", dodao je Kapetan, koji je postigao pogodak u prvom duelu Viteza i Željezničara(2:0). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi