Kapić: Nismo svjesni šta smo postigli

Veznjak osvojio duplu krunu

Kapić: Nismo svjesni šta smo postigli

A. Čaušević

FK Sarajevo je danas osvojio svoju šestu titulu prvaka BiH. 

Na stadionu Asim Ferhatović Hase izabranici Husrefa Musemića su sa visokih 4:0 pobijedili Zvijezdu 09 te nakon četiri godine šamponski pehar donijeli na stadion Koševo.

Do 25. minute se igrala izjednačena utakmica. Do 25. minute se igrala izjednačena utakmica. Zvijezda je imala nekoliko opasnih napada, ali kada je Sarajevo zabilo prvi gol, sve je bilo gotovo.

Amar Rahmanović je načeo goste. U 25. minuti je sjajno skočio ispred Erića nakon ubačaja Kapića i pogodio je za prednost od 1:0.

Samo pet minuta kasnije novi gol u mreži gostiju. Ponovo je to bila sjajna akcija Bordo ekipe, a Anel Hebibović pogađa za 2:0.

Nije se Sarajevo zaustavilo do samog kraja prvog dijela. U 34. minuti Ahmetović je zatresao mrežu Zvijezde za 3:0, da bi ovaj fudbaler deset minuta kasnije asistent, a kapiten Krste Velkoski zabija za 4:0 na svom 150. nastupu za Bordo tim.

Sarajevo je tako već nakon prvih 45 minuta završilo posao i mogli su početi da slave titulu prvaka.

Otvoreno se igralo i u nastavku sa obje strane, ali je do kraja ostalo 4:0.

U izjavi poslije utakmice Rifet Kapić je kazao kako je ovo nevjerovatan uspjeh te da on i saigrači možda i nisu svjesni onog što su uradili.

"Nevjerovatan je osjećaj, nemnam reći ništa posebno osim da nismo svjesni šta samo postigli, očekivao sam ovaj uspjeh kad sam došao", rekao je odlični veznjak.

Na pitanje da li mu je meč sa Zvijezdom 09 bio posljednji na Koševu rekao je sljedeće:

"Vidjet ćemo, trenutno ovdje u Bosni najbolje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
RIKI OSTANIIIII
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi