Kapiten Partizana Saša Ilić odigrao 700. meč za crno-bijele

Veliki jubiler i pobjeda

Kapiten Partizana Saša Ilić odigrao 700. meč za crno-bijele

Kapiten Partizana Saša Ilić našao je svoje mjesto u početnom sastavu Partizana na gostovanju crno-bijelih kod Spartaka u Subotici.

Svoj jubilarni 700. meč u dresu Partizana Ilić će pamtiti po pobjedi, s obzirom da su Beograđani zahvaljujući, prije svega, hat-tricku Petra Škuletića slavili sa visokih 3:0.

Ilić je odavno stekao status legende kluba iz Humske, a ispred njega je samo Momčilo Moca Vukotić, sada glavni čovjek omladinskog pogona Partizana. 

Plejmejker Partizana je ispred Stjepana Bobeka je po učinku u prvenstvu. u 325 utakmica postigao je 121 gol u 325, dok je upisao 94 evropska nastupa u crno-bijelom dresu. Za klub sa stadiona JNA debitovao je u oktobru 1996. protiv Borca iz Čačka, a sa njim je osvojio devet titula i tri kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.