Kapitulacija ili odluka za pozdraviti?

Bez gostujućih navijača do kraja polusezone

Kapitulacija ili odluka za pozdraviti?

A. Beganović

Zbog sve učerstalijih huliganskih nereda na bh. fudbalskim terenima Komitet za normalizaciju odlučio je da do kraja jesenjeg dijela sezone gostujućim navijačima bude zabranjeno prisustvo na utakmicama Premijer lige i Kupa BiH.

"O ovoj opciji razmišljali smo i ranije, ali smo se nadali da incidenti neće eskalirati. Međutim, nakon događaja od četvrtka na Grbavici, nije nam preostalo ništa drugo nego da donesemo odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige i Kupa BiH do kraja jesenjeg dijela sezone", za Avaz je istakao član Komiteta za normalizaciju Dino Begić.

"Izuzetaka neće biti, jer ako napravimo jedan onda ćemo i drugima morati izlaziti u susrete, a to u ovoj situaciji nije moguće", dodao je Begić.

Ova odluka znači i da će dva gradska derbija, Velež - Zrinjski, te Željezničar - Sarajevo, biti odigrana bez prisustva gostujućih navijača.

Odluka je takva kakva jeste, no postavlja se pitanje da li su organi FSBiH i država donošenjem iste kapitulirali pred huliganima.

Činjenica je da su neredi sve učestaliji na našim stadionima, no isto tako je i činjenica da FSBiH i država u ovom trenutku ili neće ili nemaju snage da se obračunaju sa malignim tkivom bh. fudbala - huliganima.

Kapitulacija pred huliganima ili odluka za pozdraviti?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije