Karabukspor u nadoknadi savladao Antalyaspor

Superliga

Karabukspor u nadoknadi savladao Antalyaspor

Midhat Šljivak

Prvu utakmicu petog kola turske Superlige odigrali su Karabukspor i Antalyaspor, a domaći su na kraju upisali pobjedu rezultatom 1:0.

U veoma izjednačenoj utakmici obatima su imala po nekoliko prilika za postizanje gola, ali napadači večeras nisu bili naročito raspoloženi. Prvih 45 minuta okončano je bez golova, a kada se činilo da će susret biti okončan bez golova Karabukspor je stigao do pobjede.

U drugoj minuti sudijske nadoknade gol za objedu i tri boda Karabuksporu je donio Ahmet Ilhan Ozek,a  prethodno je u 89. minuti Gungor kod gostiju dobio drugi žuti odnosno crveni karton.

Karabuksporu je ovo bila prva prvenstvena pobjeda, a u njoj nije učestvovao povremeni bh. reprezentativac Sanel Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.