Karačić: Presudna utakmica za Evropu

Široki gostuje na Piroti

Karačić: Presudna utakmica za Evropu

Edmir Škorić

Široki Brijeg će na Piroti u okviru 28. kola u goste Travniku. I dok Veziri traže bod(ove) za sigurnu završnicu prvenstva, Karačićevi izabranici očekuje pobjedu za plasman u Evropu.

"Ovaj susret puno znači, kako nama, tako i Travniku. Oni će vjerovatno pokušati osigurati svoj plasman u Premijer ligi, dok ćemo mi, naravno, učiniti sve da slavimo i upravo ovo nam je jedna od presudnih utakmica za izlazak u Evropu, jer su ostala još samo tri kola do kraja. Glede sastava, na raspolaganju nemam tek Ćutuka, koji nema pravo nastupa, dok su svi ostali spremni", kazao je Toni Karačić za SportSport.ba.

Golovima raspoloženog Varee Široki je u prošlom kolu na Pecari došao do preokreta u susretu sa zeničkim Čelikom. Krajnji rezultat glasio je 2:1, iako su golom Nikića gosti iz Zenice poveli u prvom dijelu.

"Ekipa Čelika je puno pokzala u posljednje vrijeme i na Pecari su odigrali jako dobro. I na samoj najavi te utakmice sam upozorio svoje igrače, no eto mi smo bili kvalitetniji i na kraju zasluženo slavili", dodaje trener Širokobriježana.

Široki Brijeg je na trećem mjestu sa 48 osvojenih bodova, tri više od Sarajeva i Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.