Karačić: U boljoj smo poziciji od Zvijezde

Širokobriježani vjeruju u pobjedu u Gradačcu

Karačić: U boljoj smo poziciji od Zvijezde

Edmir Škorić

Široki Brijeg će u predposljednjem kolu bh. šampionata gostovati u Gradačcu kod ekipe Zvijezde. Momčad Toni Karačića nada se povoljnom rezultat, kako bi osigurali plasman u Evropu naredne sezone.

"Ovo je utakmica u kojoj automatski možemo riješiti pitanje Evrope. No, u utakmicu moramo ući maksimalno oprezno, jer mislim da je Zvijezda još u toj nekoj fazi da izbori opstanak. Ne treba ništa preuranjeno govoriti, mada mislim da smo u nekoj boljoj poziciji od Zvijezde i da imamo više šansi za trijumf. U ovom se kolu definitvno može riješiti sve, i ko je prvak i ko ide u Evropu, ko napušta ligu, no ne mora značiti da će sve biti odlučeno poslije ovog kola. Zasad smo u blagoj prednosti nad Zrinjskim i Sarajevom te vjerujem da smo na dobrom putu", kazao je Toni Karačić, trener Širokog Brijega, u razgovoru za SportSport.ba.

Široki Brijeg u Gradačcu ne može računati na "kartoniranog" Topića, dok se nakon suspenzije vratio Čutuk. Poslije utakmice sa Zvijezdom, Široki Brijeg će u zadnjem kolu ugostiti Zrinjki, što bi mogla biti odlučujuća utakmica u borbi za mjesto koje vodi u Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.