Karalić potpisao za Poloniju
Karalić na treningu poljskog kluba

Napadač Laktaša otišao u Poljsku

Karalić potpisao za Poloniju

M. Skaka

Četvrti strijelac Premijer lige BiH, Vladimir Karalić napustio je Laktaše i potpisao ugovor sa poljskom Polonijom Bytom.

Karalić je sa poljskim klubom potpisao ugovor na dvije i po godine. Sezonu je počeo u Laktašima za koje u u jesenjem dijelu postigao 8 golova. Prije toga, u svojoj bogatoj karijeri branio je boje BSK-a, Slobode iz Tuzle, GOŠKA, Sylvia, Primorja, Paoka, FK Sarajeva i banjalučkog Borca. Karalić je nastupio u jednom susretu i u dresu reprezentacije BiH i to u prijateljskom susretu protiv Poljske u decembru 2007. godine.

Polonia je trenutno na 7. mjestu poljske Extraklase.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.