Karanka: Mourinho je najbolji, ne Guardiola

Trener Middlesbrougha

Karanka: Mourinho je najbolji, ne Guardiola

Trener Middlesbrougha Aitor Karanka smatra da Pep Guardiola nije najbolji trener na svijetu, već Jose Mourinho.

Guardiola i Mourinho su ove sezone stigli u Manchester, jedan na klupu Cityja, a drugi na klupu Uniteda. Karanka smatra da je United napravio bolji posao jer su doveli Portugalca. Inače, Karanka i Mourinho su skupa sarađivali u Real Madridu.

"Pep nije najbolji trener na svijetu. Najbolji trener na svijetu je Jose Mourinho. On je to pokazao u Portu, Interu, Chelseaju, Real Madridu i Manchester Unitedu. On je bio najbolji u La Ligi i još uvijek je najbolji. Nikada nisam radio sa Pepom, ali Jose je ovu sezonu počeo sa nekim kritikama u Unitedu, a već je osvojio dva trofeja. Jose je za mene najbolji. Mislim da Pep mora osvojiti Premier ligu da bi pokazao da je jedan od najboljih. Mislim da ove sezone mora osvojiti barem jedan trofej", rekao je Karanka.

Podsjetimo da Karanka danas sa Middlesbroughom dočekuje Manchester City u okviru četvrtfinala engleskog FA Cupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi