Karavdić potpisao za Famos SAŠK-Napredak

Prva liga FBiH

Karavdić potpisao za Famos SAŠK-Napredak

E. Škorić

Mladi Fikret Karavdić novo je pojačanje Federalnog prvoligaša Famos SAŠK - Napretka.

Riječ je o izuzetno talentiranom nogometašu, koji je svoje prve igračke korake napravio u banovićkoj Budućnosti.

Nakon Budućnosti karijeru je nastavio u zavidovićkom drugoligašu Krivaji, gdje je nastupao više od tri godine. Prošle sezone rastao se s Krivajom, a proteklu polusezonu trenirao je sa sarajevskom Bosnom.

Od ove zime član je ekipe Famos SAŠK - Napredak, koja se natječe u Prvoj ligi Federacije BiH. Da će doista biti pojačanje za svoj novi klub, pokazao je u prvom nastupu. U prijateljskoj utakmici protiv Igmana postigao je pogodak.

U drugoj utakmici dobio je priliku 15 minuta protiv kakanjskog Rudara, ali očekuje nastup i na otvaranju proljetnog dijela prvenstva, kada će Famos SAŠK-Napredak odigrati utakmicu sa Budućnosti u Banovićima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.