Karić i Arsenijević pojačavaju Čelik

SportSport.ba saznaje

Karić i Arsenijević pojačavaju Čelik

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika pripremaju se za početak sezone, a novi šef struke Kemal Alispahić ima mnogo problema oko sastavljanje ekipe. 

Zeničani bi prvu pripremnu utakmicu trebali odigrati sutra na Bilinom polju, protiv Novog Travnika kojeg s klupe predvodi Almir Tolja. Ova utakmica će biti zatvorenog karaktera, a do kraja sedmice crno-crveni bi trebali igrati i protiv ekipe Viteza.

Nakon što je postignut dogovor sa Smrikom i Brkovićem, klub je dogovorio uslove i s Markovićem ,te Haurdićem, a na najboljem putu je da to učini s još dvojicom igrača. Riječ je o Mahiru Kariću iz Olimpica, te Branislavu Arsenijeviću iz Slavije.

Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je strateg Zeničana.

"Istina je da su ti igrači u kombinaciji za dolazak u Čelik, nadam se da ćemo postići dogovor i polako kompletirati ekipu do kraja sedmice. Imamo problema s pozicijom lijevog beka, vidjet ćemo šta ćemo uraditi da riješimo i taj problem" kazao je Alispahić.

Mahir Karić 24-godišnji je veznjak koji je u svojoj karijeri nastupao za Željezničar, Liberec, Rudar iz Prijedora, Travnik, češki Most, Slaviju, te Olimpic. U dresu kluba iz Sarajeva u prošloj sezoni je odigrao 27 utakmica.

Branislav Arsenijević 33-godišnji je desni bek, koji će svojim iskustvom pokušati da zatvori tu desnu stranu u ekipi Čelika. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Sileks, Celarevo, Slaviju, Sarajevo i azerbejdžanski Azal. U prošloj sezoni odigrao je 23 utakmica za ekipu Slavije iz Lukavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani bi uz ostanak Popovića i Salčinovića, uz pomenuta pojačanja mogao ipak imati solidnu ekipu, koja će se sigurno boriti da što bolje prezentuje crno-crveni dres. Kakva je situacija u klubu, ovo je veliki napredak u odnosu na prije dvije sedmice, kada je na treninzima bilo 10-tak igrača.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi