Karić: Sarajevo je favorit, ali...
Elvis Karić brani boje Zvijezde protiv svog bivšeg kluba

Zvijezda na teškom gostovanju

Karić: Sarajevo je favorit, ali...

Edmir Škorić

U okviru 10. kola Premijer lige BiH Zvijezda igra sa Sarajevom na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a bivši golman "bordo" tima Elvis Karić vjeruje u povoljan rezultat Zmajeva.

Prošlu sezonu gradačačka Zvijezda na stadionu "Asim Ferhatović Hase" doživjela je nes(p)retan poraz, kada je rezervni golman Zukić katastrofalno pogriješio u zadnjim minutama utakmice. Tada su "crveno-bijeli" igrali odlično, slovili čak i za favorita za jedno od mjesta koja vode na evropsku scenu, ali i poprimali sve više simpatizera pružajući odlične partije za sve fudbalske sladokusce.

Sada je stvar znatno drugačija, nakon devet odigranih kola Zvijezda se nalazi na dnu tabele sa svega sedam osvojenih bodova, a njena sreća je da loše igraju klubovi nešto bolje plasirani u ukupnom poretku. Na klupu Zvijezde prije dva kola zasjeo je Amir Durtugović, čovjek kojeg je Uprava kluba zamislila kao idealnog nasljednika Ratka Ninkovića. No, nije se Durgutović proveselio u dva prvenstvena kola. Zvijezda je u njegovom debiju "razbijena" u Mostaru od Veleža (4:0), da bi i sedam dana kasnije četiri gola odsjela u mreži Zvijezde protiv Olimpika. Tada je rezultat glasio 4:3 u korist gostiju iz Sarajeva.

Nakon pauze zbog reprezentativnih nastupa akcija "spašavanje" se nastavlja i to na neugodnom gostovanju kod FK Sarajeva. Ovaj susret će biti poseban za Zvijezdinog golmana Elvisa Karića. Karić je na Banja Ilidžu stigao upravo sa "Koševa". Optimističan je Zvijezdin čuvar mreže, koji se nada povoljnom rezultatu za konačni povratak u "bolje dane".

"Znamo da neće biti lako, oni su apsolutni favoriti u sutrašnjem meču, ali mi idemo sa željom da napravimo dobar rezultat i tako se vratimo u prvenstvo . Želimo da se u najboljem svjetlu pokažemo našim navijačima. Dakle, svjestan sam snage protivnika, ali naš cilj je ostati neporažen i nadam se da ćemo uspjeti u tome", kazao je golman Zvijezde Elvis Karić za naš portal.

Pauzu od 14 dana u gradu Zmaja od Bosne iskoristili su za uigravanje ekipe. Zvijezda je gostovala u Odžaku i pobijedila rezultatom 7:2, što je itekako unijelo dosta samopouzdanja Durgutoviću i njegovim izabranicima pred polazak u Sarajevo.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.