Karić: U narednim danima putujem u London

Mladi veznjak boravit će na probi u Fulhamu

Karić: U narednim danima putujem u London

Mahir Karić, nekadašnji veznjak Željezničara i Slovan Libereca, u narednim danima otputovat će u London gdje će na probi boraviti u redovima Fulhama.

Karić je bio na probnom radu u Hamburgu, ali agencija koja zastupa mladog bh. veznjaka nije bila zadovoljna sa ponuđenim uslovima.

Tokom boravka na turneji sa njemačkim bundesligašom, zapazili su ga skauti Fulhama. Ponuđeno mu je da dođe u London na probu što je vrlo rado prihvatio.

"Putujem u London 17-og ovog mjeseca. Prihvatio sam poziv Fulhama, jer volim izazove. Engleska je za mene izazov. Realno, svakom igraču cilj je Premiership. Nadam se da će u Londonu proći sve u najboljem redu", rekao je Karić za SportSport.ba, dodavši:

"U Sarajevu sam se veoma dobro pripremio za ovo što slijedi. Moja najveća podrška su roditelji i sestra. Što se tiče njemačke agencije sa kojom imam jednogodišnji ugovor veoma sam zadovoljan njihovim dosadašnjim zalaganjem. Također, potpisao sam i ugovor sa Nikeom, što je između ostalog veliki korak u mojoj karijeri".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti