Čelik ide u goste Zrinjskom

Karić: Zrinjski ima svoje mane, pokušat ćemo to iskoristiti

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u šestom kolu ponovo igraju jedan od derbija, izabranici Borisa Pavića gostuju pod Bijelim Brijegom lideru na tabeli ekipi Zrinjskog.

Mostarci su u pet kola neporažena ekipa uz to nisu primili ni gol, tako da Zeničane sigurno očekuje težak zadatak, ali ako ponove igru kao protiv Sarajeva, onda se mogu i nadati povoljnom rezultatu. 

Najbolji igrač Čelika u prvih pet kola svakako je 28-godišnji napadač Mahir Karić, koji vjeruje da se Čelik sa teškog gostovanja u Mostaru može vratiti neporažen.

"Zadovoljni smo početkom sezone, kakve smo protivnike imali osam bodova je dobar rezultat. Mali kiks smo imali možda protiv Travnika, ali šta je tu je sada se okrećemo gostovanju u Mostaru. Nadamo se najboljem pod Bijelim Brijegom, kako bi neporaženi otišli na reprezentativnu pauzu", nada se Karić.

Zrinjski je lider prvenstva i još nije primio pogodak,  a Karić se nada novom golu na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo motiv više, oni nisu primili gola u prvih pet kola. Imaju i oni svoje mane i to ćemo pokušati iskoristi, možda je i bolje što igramo u Mostaru ovu utakmicu, mi ćemo pokušati iz kontri i polukontri ugroziti golmana Zrinjskog. Zadovoljan sam svojom formom i golovima, ali ja uvijek stavljam ekipu ispred svega, jer su oni zaslužni za moje golove. Učinit ću sve u narednim utakmicama da zabijem što više golova, koji će donijeti bodove mojoj ekipi", kazao je za SportSport.ba Mahir Karić koji je u prvih pet kola četiri puta pogađao i nalazi se u vrhu liste strijelaca Premijer lige.

 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.