Karićev hat-trick za sjajan debi Odovića

GOŠK s 3:0 savladao Rudar

Karićev hat-trick za sjajan debi Odovića

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši GOŠK-a u Gabeli su, na stadionu Podavala, bez većih problema savladali Rudar i došli do druge pobjede.

Debi Miomira Odovićuana klupi GOŠK-a kao iz snova. Njegovi nogometaši nadigrali su protivnika iz Prijedora i na krilima sjajnog Travničana Mahira Karića došli do sigurne pobjede.

Odmah na početku utakmice gostima je zaprijetio Feđa Dudić, koji je sam sebi stvorio prostor, gađao suprotni ugao gola Bojana Tripića, ali lopta je prošla malo pored desne stative. Domaći igrači nastavili su sa pritiskom na Tripićev gol, koji je kapitulirao u 16. minuti.

Bošnjak je s centra igrališta poslao loptu u šesnaesterac Rudara, Karić se dobro snašao i rutinski matirao čuvara mreže prijedorskog sastava. Do kraja prvog dijela, tačnije u 43. minuti, isti igrač pogađa za već sigurnih 2:0 uoči drugog poluvremena.

Karić je hat-trick postavio u 68. minuti. Sa šest ili sedam metara zatresao je mrežu očajnog protivnika poslije asistencije Dudića.

Ovom pobjedom GOŠK je pretposljednju poziciju prepustio Leotaru, a sa sedam bodova Gabeljani su stigli na devetu poziciju."Bez obzira na sastav i nedostatak pojedinih igrača, ovo je jako slabo izdanje Rudara i naravno da sam razočaran", kratko je poraz svog tima prokomentirao trener Rudara Dragan Radović.

"Zadovoljan sam rezultatom, igrom i utakmicom, ali smatram da mi možemo još bolje", riječi su Odovića, koji je u provm nastupu na klupi GOŠK-a ostvario pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.