Karoglan strijelac u remiju Žiline
Žilina i Vitkovice danas remizirali - 1:1

Tipsport kup

Karoglan strijelac u remiju Žiline

Mislav Karoglan, nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje danas je bio strijelac za Žilinu u susretu drugog kola Tipsort kupa na kojem igraju ekipe iz Češke Republike i Slovačke.

Žilina, čiji je jedan od glavnih igrača naš A reprezentativac Admir Vladavić,  odigrala je 1:1 u utakmici sa češkim drugoligašem Vitkovicama. Poveo je slovački jesenji viceprvak pogotkom Karogčana u 77. minutu, a pet minuta kasnije konačan rezultat postavio je Derych.

Žilina je u ovom meču nastupila u kombinovanom sastavu. U prvom poluvremenu igrali su većinom «rezervisti», dok su u drugom priliku za dokazivanje u zimskom pripremnom periodu dobili uglavnom prvotimci iz jesenjeg dijela tekuće sezone. Osim Karoglana i Vladavića, dres Žiline u drugih 45 minuta susreta nosio je i naš Eldar Hasanović.

Žilina nakon dva kola grupe «F» Tipsport kupa ima dva boda sa gol razlikom 2:2. U prvom kolu odigrali su 1:1 sa Ružomberokom, a utakmicu posljednjeg trećeg kola igraju 17. januara. Ukoliko pobijede Bansku Bystricu plasiraće se u polufinale ovog renomiranog turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.