Kashima prvak Japana

Kashima odbranila naslov

Kashima prvak Japana

Adnan Beganović

Spuštena je zavjesa na japansko fudbalsko prvenstvo, novi-stari prvaci su fudbaleri Kashima Antlersa.

Fudbalski klub Kashima Antlersi su po šesti rekordni put šampioni Japanske fudbalske lige. Ujedno, Kashima je jedini fudbalski klub koji je uspio odbraniti titulu prvaka od prošle godine u Japanskoj fudbalskoj ligi, koja je osnovana 1993. godine.

Pogodak Takuye Nozawe u 35. minuti, u duelu sa Consadole Sapporom donio je Kashivi nova tri boda i titulu šampiona ovogodišnjeg prvenstva.

Ligu napuštaju Sapporo i Tokio Verdy, dok će nekadašnji azijski prvak Jubilo Iwata igrati kvalifikacije za ostanak u društvu najboljih sa Vegalta Sendaiem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.