Kasimpasa i Bursaspor podijelili boodve

Vrlo dobra utakmica

Kasimpasa i Bursaspor podijelili boodve

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 29. kola turskog fudbalskog prvenstva Kasimpasa i Bursaspor su podijelili bodove odigravši 1:1.

Utakmica između dva kluba koja se bore za izlazak u Evropsku ligu mogla je zadovoljiti gledaoce na stadionu Kasimpase. Gosti su vrlo rano došli u vodstvo, a domaći fudbaleri su cijelim tokom meča bili bolji protivnik, pa su na kraju uspjeli doći do poravnanja.

Fernandao je već u 1. minuti utakmice doveo u vodstvo goste iz Burse, koji su se odlično branili većim dijelom utakmice. Domaćin je imao posjed lopte na svojoj strani, bolje prilike, ali trebalo im je prilično dugo vremena da dođu do gola.

Bod Kasimpasi donio je Donk u 66. minuti utakmice. Nakon primljenog pogotka domaćin je svim silama pokušavao doći do punog plijena, ali su gosti uspjeli odbraniti vrijedan bod u borbi za izlazak na evropsku scenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.