Kasno večeras otvorenje legendarne Maracane

Zanimljive zvanice na otvorenju Fudbalskog hrama

Kasno večeras otvorenje legendarne Maracane

A. Haznadarević

Legendarni stadion u Rio de Janeiru Maracana, u noći sa subote na nedjelju će ponovo zasijati punim sjajem, budući da je konačno spremna za Mundijal 2014. godine.

Ovaj, kako ga mnogi nazivaju, Fudbalski hram, bit će otvoren nakon što se čak tri godine nije na njemu igrala niti jedna utakmica, a sve je to bio dio temeljnog plana rekonstrukcije kako bi bio spreman za Svjetsko fudbalsko prvenstvo, a zatim i za Olimpijske igre 2016. godine.

 

Zanimljivo je i to ko će imati priliku gledati egzibicionu utakmicu, koju će igrati ekipe legendarnih reprezentativaca Brazila Romarija i Bebeta. Naime, ulaznice na Maracanu su bile rezervisane građevinskim radnicima, koji su radili na rekonstrukciji ovog impozantnog zdanja, a osim njih, svečanom otvorenju će prisustvovati i posebne zvanice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.