Kasumović: Čelik moramo spasiti

Gradonačelnik Zenice za SportSport.ba

Kasumović: Čelik moramo spasiti

A. Beganović

Fudbalski klub Čelik, koji se nalazi u velikim problemima i dalje je bez Upravnog odbora, a sjednica Skupštine koja je zakazana za danas je odgođena.

Navodno su iz Gradske Uprave predsjedniku Skupštine Damiru Bradarcu preporučili da odgodi zakazanu sjednicu na kojoj se trebao izabrati Upravni odbor i predsjednik istog pošto bi se uskoro na Gradskom vijeću trebalo raspravljati o situaciji u Čeliku.

Razočaran ovakvom odlukom je i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumovvić, koji za groznu situaciju u Čeliku okrivljuje SDA.

"Uvijek sam raspoložen za razgovor i otvoren sam prema javnosti. Nemam šta kriti i smatram da jasno i glasno moramo reći ko je kriv za situaciju u Čeliku. Nevjerovatno je da se Skupština Čelika, koji je Udruženje građana, odgađa tek tako. Radi se o novim ublehama od strane SDA koja je najodgovornija za situaciju u Čeliku. Gradsko vijeće nema pravo sugerirati da se Skupština bilo kojeg Udruženja garađana odgađa. Do kada će to trajati? Ako je Skupština legalno izabrana ona konačno mora izabrati Upravi odbor, ako nije legalno izabrana onda se mora izabrati nova. Ovakva situacija sa stalnim odgađanjem Čeliku ne odgovara", za SportSport.ba je izjavio gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Zenice će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne Čeliku, te smatra da se konačno mora uraditi revizija poslovanja kako bi građani Zenice znali pravo stanje stvari u Čeliku.

"Izdvojit ćemo iz gradskog proračuna sredstva za Čelik, no konačno se mora uraditi revizija poslovanja. Građani čije novce izdvajamo za sport, u ovom slučaju za Čelik, moraju znati koliko je Čelik dužan i ko je odgovoran za to. Moramo igrati otvorenih karata. Nudio sam riješenje za pomoć sportu. Želio sam oporezovati kladionice i te novce usmjeriti za sport, no iz SDA mi to nisu dozvolili. Napravili su probleme, ponudio sam se da riješim problem ali oni ne žele. Ponovo slušaju instrukcije iz Sarajeva i sada meni se čini Hercegovine", bez dlake na jeziku govori Kasumović.

Gradonačelnik Zenice smatra da se Čeliku što prije mora pomoći i da je svima zajedno sve manje vremena na raspolaganju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Detaljan revizorski izvještaj je primarni zadatak. Čelik mora što prije dobiti organe koji će upravljati klubo, a ako me žele poslušati svi zajedno moramo što prije sjesti. Mislim tu i na NGG "Za Čelik", "Robijaše", članovi Skupštine i svi ostali kojima je stalo do Čelika. Spreman sam prisustvovati tom sastanku, a stalna odgađanja su gubljenje vremena. Čelik se mora spasiti i uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti", zaključio je Kasumović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi