"Katalonci pamte noć kad sam srušio Real"

Meho kodro uoči velikog derbija

"Katalonci pamte noć kad sam srušio Real"

Adnan Beganović

Veliki derbi španjolske lige i jedan od najvećih derbija na svijetu, onaj između Barcelone i Reala večeras će se igrati na Camp Nou, a bivši bh. reprezentativac i igrač Barcelone Meho Kodro još uvijek se rado sjeća 1996. godine.

Podsjetimo, u trijumfu Barcelone nad Realom 1996. godine (3:0) nekadašnji bh. reprezentativac postigao je dva gola i bio je najbolji igrač utakmice.

"Si­gur­no je to je­dna od lje­pših uspo­me­na u ka­ri­je­ri, jer ta­kav der­bi na pre­pu­nom sta­di­onu je ne­što po­se­bno. De­ša­va­nja sa te­re­na su se pre­pri­ča­va­la još du­go na­kon su­dij­skog zvi­ždu­ka, a ja sam bio he­roj Ka­ta­lo­ni­je", rekao je Kodro za San.

Novinar Sana upitao je Kodru da li je osjetio ču­ve­nu ne­trpe­lji­vost izme­đu Ka­ta­lo­na­ca i Ma­dri­đa­na?

"Ne, ali pos­to­ji za­ni­mljiv ri­va­li­tet izme­đu njih, ko­ji do­du­še ni­je izla­zio van spor­tskih okvi­ra. Bar­ce­lo­ni je naj­va­žni­je da do­bi­je Re­ala, a ka­da se to os­tva­ri, kao da su riješe­ni svi pro­ble­mi na svi­je­tu", odgovorio je Kodro.

Nekadašnji napadač i selektor našeg nacionalnog tima smatra da će večerašn ja utakmica biti jako neizvjesna.

"Me­ssi i Ronaldo su sli­ka i pri­li­ka odno­sa Bar­ce i Re­ala, jer ima­ju dva vrlo ra­zli­či­ta, ali pre­po­zna­tlji­va sti­la. Dra­že mi je gle­da­ti i uži­va­ti u kom­bi­na­to­ri­ci igra­ča Bar­ce, ali i Ma­dri­đa­ni su po­ka­za­li da zna­ju bi­ti efi­ka­sni i za­ni­mlji­vi.Te­ško je re­ći ko će ve­če­ras bi­ti bo­lji ili odlu­či­ti uta­kmi­cu. Po me­ni, ovo bi mo­gao bi­ti je­dan od ne­iz­vje­sni­jih der­bi­ja, ti­je­sna i tvrda uta­kmi­ca. Bar­ci da­jem malu pre­dnost sa­mo zbog do­ma­ćeg te­re­na", istakao je Kodro i dodao:

"Mou­ri­nho je na­pra­vio re­vo­lu­ci­ju u Re­alu, sa svo­jim ru­ko­pi­som, ja­kom od­bra­nom i efi­ka­snim kon­tra­ma. Ima re­zul­ta­te, a nje­go­vi Kra­lje­vi su pu­ni sa­mo­po­uz­da­nja. Ima­ju­ći u vi­du for­mu zvi­jez­da po­put Ro­nal­da ili Di Ma­rie, Re­al mo­že osvo­ji­ti na­slov u Pri­me­ri ove go­di­ne, ali ne sa­mo to. Mi­slim da su prvi fa­vo­ri­ti i u Li­gi prva­ka, na­kon du­že pa­uze."

rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije