Katanec podnio ostavku
Makedonija je prošlost: Srećko Katanec

Makedonci bez selektora

Katanec podnio ostavku

Srećko Katanec nije više selektor fudbalske reprezentacije Makedonije. Kako se navodi, ostavku je podnio zbog, kako je objasnio nedisciplinovanog ponašanja pojedinih igrača.

«Razlog za ovakav potez nije visok poraz od Holandije u kvalifikacijama za SP 2010. godine u Južnoafričkoj republici (0:4 op.a.), jer je bilo jasno da smo i fizički i tehnički inferiorni u odnosu na rivala. No, ostavku dajem zbog nedostatka discipline i ponašanja nekih igrača prilikom davanja izjava za medije», kazao je Katanec.

Iz Fudbalske federacije Makedonije (FFM) potvrdili su da je ugovor sporazumno raskinut, a o nasljedniku nisu htjeli ništa govoriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.