Katanec pogodio za pobjedu Radnika nad Rudarom

Pobjeda Radnika

Katanec pogodio za pobjedu Radnika nad Rudarom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine savladali su na svom terenu Rudar Prijedor sa 1:0 u susretu 27. kola Premijer lige.

Radnik je do vodstva stigao u 14. minuti susreta, Ćulum ubacio iz slobodnog udarca, a Matija Katanec sa tri-četiri metra glavom pogađa za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Imao je Radnik potom još nekoliko dobrih pokušaja, ali nisu mogli doći do drugog gola, da bi se gosti probudili u finišu prvog poluvremena. Stvorili su dvije dobre prilike, a Ramić je propustio najbolju kada nije uspio pogoditi mrežu Radnika sa samo dva metra, pa se na odmor otišlo vodstvo domačih od 1:0.

Gosti iz Prijedora su u nastavku utakmice krenuli nešto odlučnije prema golu domaćih. Stvorili su međutim samo jednu priliku pred golom domaćih. Pejić je dobor šutirao,  ali do gola nisu mogli jer je Lučić sjajno odbranio. Radnik je zatim propustio četiri velike prilike, no ni oni nisu mogli ranije riješiti pitanje pobjednika.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je Radnik stigao do tri boda u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.