Katar i Uzbekistan prvi četvrtfinalisti

Azijski kup

Katar i Uzbekistan prvi četvrtfinalisti

Edmir Škorić

Domaćin Azijskog kupa, ali i Svjetskog prvenstva 2022. godine, reprezentacija Katara, izborila je plasman u četvrtfinale, pobijedivši Kuvajt s 3:0 u posljednjem kolu grupe A.

Katarani su na Khalifa stadion u Dohi nadigrali Kuvajt, nanijevši im i treći poraz. Mohammed, El Sayed i Fabio Cesar redom su pogađali za domaću selekciju.

Nogometaši Uzbekistana sačuvali su lidersku poziciju, odigravši 2:2 sa Kinom. Kinezi su poveli preko Yu Haija u šestoj minuti, ali su Ačmedov i Gejnrich preokrenuli rezultat u korist Uzbekistanaca. Junmin je Kini donio jedan bod golom u 56. minuti, no najmnogoljudnija zemlja ostala je uskraćena za nastavak takmičenja.

Azijski kup, 3. kolo, grupa A:

Katar – Kuvajt 3:0 (Mohammed 11, El Sayed 16, Fabio Cesar 86)
Uzbekistan – Kina 2:2 (Ačmedov 30, Gejnrich 46 / Yu Hai 6, Junmin 56)

Konačan poredak: 1. Uzbekistan 7, 2. Katar 6, 3. Kina 4, 4. Kuvajt 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije