Katastrofa Lazia, Luliću 90 minuta

Serija A, 17. kolo

Katastrofa Lazia, Luliću 90 minuta

U prvom meču 17 kola Serie A, Siena je na opće iznenađenje došla do ubjedljive i sigurne pobjede protiv Lazia, rezultatom 4:0.

Prvih destet minuta, pripalo je domaćoj ekipa, koja je preko Destra, Grossija i Calaio prijetila, ali nije bilo promjene rezultata. Ipak, u 11. minuti, nakon sjajne polukontre, Destro se našao oči u oči sa Bizzarrijem i iskosa sa desne strane, pogodio za vodstvo Siene.

Nakon toga, Lazio je imao prividnu terensku inicijativu, ali bez većih prilika, sve do 32. minute, kada je Scaloni centrirao, Cisse glavom spustio loptu za Scullija, koji je sa desetak metara, iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Samo tri minute kasnije, uslijedila je kazna, nakon sjajnog prodora Brienze, koji je odigrao dupli pas i ušao u šesnaesterac gostiju, a Stankevicuis ga srušio, što je bilo dovoljno da glavni sudija Gersvasoni pokaže na bijelu tačku. Siguran izvođač je bio Calaio za 2:0.

Lazio je nakon toga imao dvije dobre prilike preko Cissea i Sculija, koji su glavom pokušali smanjiti rezultat, ali promjene rezultata nije bilo. I kada se činilo da će poluvrijeme biti okončano rezultatom 2:0, Destro je sjano primio jednu dubinsku loptu, lijepo se oslobodio dva igrača Lazia, ušao u kazneni prostor, gdje ga je gostujući golman Bizzarri srušio za novi jedanaesterac za domaće.

Bizzari je isključen, a Calaio opet pogodio za konačan rezultat prvog poluvremena, 3:0.

Na početku drugog poluvremena, Lazio, iako sa igračem manje, pokušavao je doći do gola. Klose je na samom početku imao dobru priliku, ali je ostalo bez promjene rezultata.

Siena je u 60. minuti nakon udarca glavom Mattie Destra , imala prvu pravu priliku u nastavku, ali je njegov šut otišao preko gola. Dvije minute kasnije, Destro je opet pokušao, ali je Carrizo odbranio. Ipak, mladi reprezentativac Italije i nekadašnji fudbaler Intera, postigao je svoj drugi gol u 81. minuti, sjajnim udarcem glavom za 4:0.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja i ostalo je 4:0. Naš Senad Lulić je cijeli meč  odigrao na desnoj strani. Prvo poluvrijeme kao krilo, a drugo kao bek, obzirom na igrača manje i izalazak Scalonija. Bio je jedan do boljih u danas indisponiranoj gostujućoj ekipi, ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača.

Lazio je ovim porazom propustio priliku da se još više priključi vrhu, a Siena je nakon sedam utakmica bez pobjede, došla do tri boda i laganog bijega sa začelja.








NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti