Katongo najbolji igrač Afričkog kupa nacija

Katongo najbolji igrač Afričkog kupa nacija

Christopher Katongo, napadač kineskog Henan Constructiona, proglašen je najboljim igračem Afričkog kupa nacija koje se održalo u Ekvatorijaloj Gvineji i Gabonu.

Pored Katonga, još jedan igrač reprezentacije Zambije koja je osvojila zlato, dobio je nagradu. Emmanuel Myuka, mladi napadač Young Boysa, dobio je nagradu za najboljeg strijelca.

Jean-Jacques Gosso, reprezentativac Obale Slonovače, koja je poražena u finalu, dobio je nagradu za fair-play. Također napravljen je i tim Afričkog kupa nacija 2012.

Kennedy Mweene, Jean-Jacques Gosso, Stophira Sunzu, John Mensah, Adama Tamboura, Emmanuel Mayuka, Yaya Toure, Gervinho, Seydou Keita, Christopher Katongo, Didier Drogba.

Zamjene: Boubacar Barry, Rui, Youssef Msakni, Manucho, Eric Mouloungui, Pierre-Emerick Aubameyang, Sadio Diallo, Cheick Diabaté, Houssine Kharja, Mudather El Tahir, Rainford Kalaba, Kwadwo Asamoah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.