Kayserispor u finišu savladao Bešiktaš

Turska Superliga, 9. kolo

Kayserispor u finišu savladao Bešiktaš

Edmir Škorić

Utakmicom Kayserispor – Bešiktaš kompletirano je deveto kolo turskog šampionata. Domaćini su ostvarili minimalnu pobjedu (1:0).

Bio je to okršaj klubova iz "zlatne sredine", pa se Kayserispor ovom pobjedom priključio u sami vrh tabele, te je sada bodovno poravnat sa Fenerbahčeom, na diobi trećeg mjesta.

Iako gosti u svojim redovima imaju zvijezde poput Kahvečija, Rečbera, Fatih Tekkea i Gutija, domaći su bili bolji.

Gol odluke postignut je u samom finišu utakmice, kada je Furkan Ozcal na asistenciju Abdullaha Duraka matirao Rečbera i donio veliku radost na tribiama Kadir Has stadiona. Nije bilo vremena da gosti ponište prednost Kayserispora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.